douovn

Private kvalitn douovn je spn podnik, protoe hodnota tohoto odvtv je piblin miliardy. Ale bude to stt za tu cenu, za kterou to stoj? Jak jsou nejlep monosti ze vech?

Toto jsou 3 vci, kter byste mli zvit pi vbru lektora.

V cl

Vkonnostn cle jsou takov, kde je vam clem projt testem nebo tdou, nebo jen zskat krtkodob vsledek. Pokud ale chcete uchopit mylenku a jak ji lze penst do rznch situac, je to uebn cl. Informace a zpas pprava na pijmaky je k dispozici na naem webu.

Dleit jsou jak cle uen, tak vkon. Uen by vak mlo bt vdy povaovno za dleitj ne vkon. Uen vm pome doshnout lepho vkonu, ale vam vlastnm tempem.

Vukov metody lektora

Douovn funguje nejlpe, kdy se studenti aktivn astn procesu a nejen tie sed, kdy lektor u.

Chvl lektor studenta, pokud sprvn dostane otzku? Lektor me klst otzky, aby si ovil mylen dtte. Tyto otzky mohou bt studentm velmi uiten, protoe studenti mohou dt sprvnou odpov, ale kdy se pokouej odpovdt na jin otzky, dlaj chyby .

kaj lektoi studentm jednodue, aby to zkusili znovu, pokud udlaj chyby? Nebo se lektor pt dtte, pro se tak rozhodlo? Lektor se nau vce z vkladu studenta a doke odhalit nedostatky ve studentov mylen.

Namsto toho, aby uitel kal dtti, co m dlat, by ml v mnoha situacch kontrolovat a korigovat studentovo mylen. Zde je nkolik pklad, kdy je teba mylen kontrolovat:

Uvaujte realisticky o svch oekvnch

Zatmco douovn je obecn spe pro studenty pnosn, ne nikoli, vzkum douovn m protichdn zjitn kvli mnoha faktorm, kter ho ovlivuj. Odbornost lektora v jednom pedmtu vak me studentm pomoci k lepm vkonm, ale nezpsobuje dn rozdly v uen.

Vzkum je tak rozporupln, protoe charakteristiky student se mohou liit. Nkte studenti mohou vnovat studiu vce sil nebo bt motivovanj ne jin. Vnj faktory, jako je prosted a zpsob, jakm je student vyuovn, mohou mt tak vliv na douovn. Proto je douovn pravdpodobn nebude mt dn vznamn dopad. Studenti mohou bt tak negativn ovlivnni pli vysokmi vdaji na vuku. Vzhledem k dodatenm vdajm na najmn soukromho uitele se mohou studenti ocitnout ve vtm dluhu, ne si pedstavovali.